Základní suroviny ze kterých se skoro každé jídlo skládá, jsou rýže nebo nudle, zelenina, vejce, tofu nebo tempeh. Z masa pak hlavně ryba, kuře, kachna a na Bali, které není muslimské i vepřové. Porce masa bývá ale spíš ochutnávková. Pohublá kuřata, která pobíhají mezi domky rozhodně nemají stehna velikosti evropských brojlerů. Není ale problém, nechat si ugrilovat rybu ze které se nají celá rodina (barakuda, makrela, black jack, red snaper nebo třeba mahi mahi).
Příprava jídla je celkem rychlá a jednoduchá, a tak se v restauraci vždy začíná vařit až po vaší objednávce. Tudíž jistota čerstvosti. Všeobecně platí, že nejchutnější jídlo dostanete v tržnici nebo přímo na ulici. Prostě tam kde jedí domorodci a chuť tak není přizpůsobena turistům. Tady pak mohou odvážní ochutnat třeba i kuřecí pařátky.
Nasi goreng - smažená rýže
Mie goreng - smažené nudle
Bakso - knedličková polévka
Gado Gado - vařená zelenina s arašidovou omáčkou
Satay - masový špízek
Black rice puding - kaše z černé rýže
Pisana goreng - smažený banán
pojízdná polívkárna |
Black Rice Pudding |
smažené banány a jiné dobroty |
avokádo |
mango, mandariky a dragon fruit |
pandan |
zelené koláčky lak lak a palačinka |
palačinka politá sirupem z palmového cukru |
Žádné komentáře:
Okomentovat